Stadi.TV vie kaupunkilaiset päätöksenteon ytimeen - kaupunkilaisten tekemiä keskusteluohjelmia

Päätöksen äärellä on ohjelmasarja, jossa kaupunkilaisille tärkeät aiheet ovat pääosassa. Tavoitteena on tuoda kaupunkilaisten näkökulma esiin julkisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. Ohjelmantekijöinä ovat kaupunkilaiset itse.

Mediaformaatti koostuu kolmesta osasta. Päätöksen äärellä PUHE-ohjelmassa kaupunkilaiset, päättäjät ja asiantuntijat keskustelevat ajankohtaisista aiheista. Taustatietoa PUHE-ohjelmalle tarjoavat Päätöksen äärellä TAUSTA-videot sekä Päätöksen äärellä TILASTO, joka pureutuu avoimen tiedon avulla tilastojen maailmaan.

Päätöksen äärellä -ohjelmasarjaa kehitetään tänä keväänä Helsingin seudun yhteisöjen avulla. Tavoitteena on kartoittaa yhteisöjen viestinnällisiä tarpeita sekä pilotoida Päätöksen äärellä -ohjelmasarjan tekemistä yhteisöjen kanssa.

”Haluamme antaa yhteisöille työkalut jatkuvaan ja yhteisölähtöiseen videotuotantoon. Samalla madallamme yhteisöjen kynnystä kokeilla videoiden tekoa sekä viestiä yhteisöille itselleen tärkeistä teemoista”, kertoo Stadi.TV:n tuottaja Jenni Niemiaho.
Kevään aikana yhteisöt ovat saaneet opetusta taustoittavien videoiden teossa sekä puheohjelman käsikirjoittamisessa.

Yhteisöille järjestetyssä tiedon visualisoinnin työpajassa osallistujille näytettiin kädestä pitäen kuinka tieto taipuu visuaaliseen muotoon. Kolmelle illalle jakautuneessa työpajassa yhteisöt louhivat avointa tietoa esimerkiksi Helsingin kaupungin Open Ahjo -rajapinnasta, tutustuivat visualisointityökaluihin sekä askartelivat pahvista perinteisiä pylväsdiagrammeja.

PUHE-ohjelmien aiheet käsittelevät monipuolisesti Helsingin päätöksentekoa. Päätöksen äärellä -kunnallisvaalipaneelissa käsiteltiin mm. kaupunki-identiteettiä, kaupunkisuunnittelua sekä seksuaalivähemmistöjen tilannetta Helsingissä. Paneelin lisäksi ohjelman aiheina ovat olleet muun muassa vanhusten palvelut ja oikeudet sekä kaupungin digitaalinen kehittyminen.

Keskusteluohjelmat ovat katsottavissa Stadi.TV:n Päätöksen äärellä -kanavalta (https://stadi.tv/kanava/paatoksen-aarella). Viikon 21 ohjelmat julkaistaan tallenteena viimeistään seuraavana päivänä. Kanavalta löydät myös kaikki aiemmat Päätöksen äärellä -ohjelmat.

Stadi.TV on helsinkiläisille suunnattu avoin ja paikallinen yhteisömediakonsepti, jossa kaupunkilaisilla ja heidän yhteisöillään on mahdollisuus tuottaa ja jakaa omaa mediasisältöä. Stadi.TV:n taustalla ovat Mediakulttuuriyhdistys m-cult ry., Forum Virium Helsinki sekä Helsingin kaupunki.

Lisätiedot: Jenni Niemiaho
tuottaja, Stadi.TV
/

Yhtenäiskoulun puolesta
Opetusviraston esitys vuoden 2015 talousarvioksi sisältää merkittäviä leikkauksia mm. opetukseen, kouluavustajiin, erityisoppilaiden tukeen ja koululaisten iltapäivätoimintaan.
Koulujen lakkauttaminen kasvattaa lasten luokkakokoja ja siirtää opetusta tiloihin, jotka eivät ole opetukselle tarkoitettuja.
Mitä lakkautusuhan alla olevissa kouluissa tapahtuu? Miten koulu on muutakin kuin vain seinät? Miten kouluja yritetään puolustaa?
Ohjelman tekijöinä ovat Yhtenäiskoulun oppilaat sekä vanhemmat.

Ohjelma julkaistaan tiistaina 20. Toukokuuta

Asukastalojen puolesta
Asukastalojen kohtalo on vaakalaudalla. Mitä tapahtuu matalankynnyksen paikoille, jotka tukevat helsinkiläisiä niin työllistymisessä, vapaaehtoistyön tekemisessä kuin moninaisissa arjen kysymyksissä.
Samalla ne tarjoavat erilaista apua arkeen ja madaltavat kynnystä tulla toimimaan yhdessä muiden kanssa.
Keskustelemassa on asukastalojen käyttäjiä, sosiaalityön asiantuntijoita sekä järjestökentän edustajia.
Ohjelman tekijöinä ovat Helsingin kaupungin Asukastalojen puolesta -verkoston aktiivit sekä Pihlajamäen Lähiöaseman työllistetyt.

Ohjelma julkaistaan keskiviikkona 21.toukokuuta

Kaupunkimetsät: Mihin niitä tarvitsemme?
Kaupungistuminen on kasvava trendi maailmalla, eikä Suomi ole tässä poikkeus.
Jos Visio 2050 toteutuu, kaupunki menettää isoja alueita monimuotoista aarniometsää. Mikä vaikutus tällä on kaupunkiin ja sen asukkaisiin? Mitkä ovat vaihtoehdot?
Ohjelman tekijöinä on ryhmä kaupunkiluontoaktivisteja.

Ohjelma julkaistaan perjantaina 23. toukokuuta

Kaikille koti
Voisiko tyhjillään olevia tiloja remontoida asumiskäyttöön kohtuuhinnalla? Voiko itse tekemällä, toimeen tarttumalla saada aikaan kestäviä ratkaisuja?
Ohjelma pohtii vaihtoehtoja käsistä karkaaville asumiskustannuksille.
Ohjelman tekijöinä ovat Vailla vakinaista asuntoa ry ja Oranssi ry.

Ohjelma julkaistaan lauantaina 24. toukokuuta

  

Jaa: