Usein kysytyt kysymykset

Alla löydät muutamia vastauksia mahdollisiin kysymyksiin. Voit myös lähettää meille sähköpostia, josset löydä vastausta kysymykseesi.

ONKO STADI.TV ILMAINEN?

Stadi.TV -palvelun käyttö on toistaiseksi täysin ilmaista.

ENTÄ JOS EN HALUA PERUSTAA OMAA KANAVAA? MIKÄ ON AVOIN KANAVA?

Voit lisätä videoitasi myös avoimelle kanavalle, jolloin sinun ei tarvitse luoda itse kanavaasi. Kaikki kirjautuneet voivat liittyä avoimelle kanavalle. Voit myös julkaista oman kanavasi lisäksi kaiken materiaalisi avoimella kanavalla.

MINKÄLAISIA  VIDEOITA HYVÄKSYTTE?

Stadi.TV -palvelu on kehitetty Helsingin seudulla toimiville yksityishenkilöille, yhdistyksille, seuroille ja yrityksille, joita kiinnostaa viestiä audiovisuaalisin keinoin. Videot voivat olla uutisia, komedioita, luonto-ohjelmia tai jopa käsikirjoitettuja draamoja. Aiheena voi olla siis mikä tahansa. Sisältö ei kuitenkaan saa olla muita ihmisiä loukkaavaa. Ja formaattina voi olla jotain, mitä ei ole koskaan ennen käytetty.

Tärkeintä on innostus ja kiinnostus Helsingin seutua kohtaan. 

ONKO TEILLÄ JÄRJESTELMÄVAATIMUKSIA?

Suosittelemme, että käytät modernia nettiselainta, kuten Firefox, Safari tai Internet Explorer 8. Käyttö vaatii myös Flash-sovelluksen asentamista selaimeen.

Kaikki vähintään 2-3 vuotta vanhat tietokoneet pystyvät mitä todennäköisimmin toistamaan Stadi.TV –palvelussa olevia videoita. Suosittelemme kuitenkin vähintään 2 M nopeutta.

OMISTAAKO STADI.TV VIDEOT?

Stadi.TV ei omista sisältöä, vaan tarjoaa palvelun sisällön omistajille. Palvelun käytöstä omistajat kuitenkin antavat  Stadi.TV:lle, ja yhteistyökumppaneille, maailmanlaajuisen, toistaiseksi voimassa olevan, royalty-vapaan ja kolmannelle osapuolelle lisensoitavissa olevan oikeuden käyttää, kopioida, jakaa, julkisesti esittää, vaihtaa, muokata ja julkaista lisäämääsi sisältöä. Tämä lisenssi sisältää oikeuden jakamiseen ja varastoimiseen käyttäen kaikkia tiedostomuotoja, medioita ja teknologioita, jotka ovat nyt tiedossa tai jotka Stadi.TV ottaa käyttöönsä tulevaisuudessa.

Sinulla on oikeus poistaa palveluun lisäämäsi sisältö. Sisältö poistuu julkisesta jakelusta, mutta jää Stadi.TV palvelimille, kunnes teet kirjallisen ilmoituksen halustasi poistaa omistamasi sisältö Stadi.TV palvelimelta. Tällöin Stadi.TV:n käyttöoikeus ja lisenssioikeudet kyseistä sisältöä kohtaan automaattisesti purkautuvat. Emme kuitenkaan pysty takaamaan, että palvelimiltamme poistetut tiedostot on poistettu kolmansien osapuolien cache-palvelimilta, hakuindekseistä tai muista vastaavista palvelimista, järjestelmistä tai palveluista.

ONKO TEILLÄ TEKIJÄNOIKEUSOHJEISTUS?

Me otamme tekijänoikeudet vakavasti. Stadi.TV:n sisältöjen  tulee kunnioittaa luovien alojen tekijänoikeuksia. Tärkeää on myös ihmisten kunnioitus ja tätä toivomme kaikilta Stadi.TV:n käyttäjiltä. Tutkimme Teoston kanssa sopivia lisenssejä online-video palveluille.

Stadi.TV on luonut tekijänoikeusohjeistuksen ja alla on yleisohjeistus tekijänoikeusrikkomuksia vastaan. Stadi.TV:n lupaus oikeudenomistajille on (1) estää käyttö tai poistaa epäilty tekijänoikeuden alainen materiaali Stadi.TV:n hallinnoimista palveluista; ja (2) poistaa käyttäjätunnukset toistuvista rikkomuksista.

A. Tekijänoikeusrikkomuksen raportointiprosessi

 1. Jos epäilet, että sisältö tai muu materiaali Stadi.TV palvelussa rikkoo tekijänoikeuksia, pyydämme lähettämään tekijänoikeuden rikkomuksesta ilmoituksen suomeksi tai Englanniksi. Ilmoituksen tulee sisältää seuraavat tiedot:
 2. Fyysinen tai sähköinen allekirjoitus epäillyn rikotun tekijänoikeuden haltijalta tai viralliselta edustajalta.
 3. Kuvailla väärinkäyttö tarkasti, mitä työtä väärinkäyttö koskee, ja antaa tarkka kuvaus, missä väärinkäytetty sisältö sijaitsee. 
 4. Ilmoituksen tekijän yhteystiedot sisältäen osoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen.
 5. Lausunnon, jossa ilmoittaja uskoo, että kyseinen materiaali ei ole lisensoinut tekijänoikeuksia omistajalta tai tämän edustajalta.
 6. Lausunnon, jossa annettu tieto on virallista, ja ilmoittava osapuoli on oikeutettu ilmoittamaan tekijänoikeusrikkomuksesta.

B. Kun Tekijänoikeusrikkomuksen ilmoitus on saatu, tarkastettu ja rikkomuksen tekijälle on ilmoitettu, Stadi.TV:n velvollisuuksiin kuuluu:

 1. Poistaa tai estää pääsy tekijänoikeuden sisältävään materiaaliin.
 2. Ilmoittaa materiaalin lisääjälle poistamisesta tai pääsyn estämisestä.
 3. Ilmoittaa, että toistuvasta rikkomuksesta käyttäjän käyttäjätunnukset voidaan poistaa.

C. Vastalauseen jättäminen tekijänoikeusrikkomukseen

Jos tekijänoikeusrikkomuksen alaisen materiaalin lisääjä/käyttäjä uskoo, että materiaali on poistettu tai pääsy siihen on estetty virheellisesti, Stadi.TV:lle tulee ilmoittaa vastalause tekijänoikeusrikkomukseen. Ilmoituksen tulee sisältää seuraavat tiedot:

 1. Fyysinen tai sähköinen allekirjoitus epäillyn rikotun tekijänoikeuden haltijalta tai viralliselta edustajalta.
 2. Kuvailla väärinkäyttö tarkasti, mitä työtä väärinkäyttö koskee ja antaa tarkka kuvaus missä väärinkäytetty sisältö sijaitsee. 
 3. Ilmoituksen tekijän yhteystiedot sisältäen osoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen.
 4. Lausunnon, jossa ilmoittaja uskoo, että kyseinen materiaali on poistettu tai pääsy estetty väärin perustein.

Tämän jälkeen Stadi.TV lähettää oikeudenhaltijalle kopion vastalauseesta, ilmoittaen, että pääsy materiaaliin palautetaan 14 päivän sisällä. Ellei oikeudenhaltija nosta oikeuskannetta tekijänoikeiden rikkojaa vastaan, Stadi.TV:llä on oikeus palauttaa pääsy kyseiseen materiaaliin.