Työpajat

   

Mediatyöpaja

Stadi.TV tarjoaa työpajoja, joissa opetellaan videon tekemistä perusasioista lähtien. Päivän työpajassa käydään läpi ohjelman suunnittelua ja toimittamista, haastattelun tekemistä, kuvaamista, leikkaamista ja ohjelmien julkaisemista verkossa. Kaikki osallistujat tekevät pajassa oman ohjelman pienryhmissä ja se julkaistaan Stadi.TV:n verkkosivuilla.

Työpajojen lähtökohtana on kevyt tuotantotapa, eli ohjelmat tehdään helppokäyttöisellä ja kevyellä kuvauskalustolla. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta kameran tai leikkausohjelmien käytöstä. Työpajassa käydään myös läpi erilaisia vapaasti käytössä olevia resursseja (esim. musiikki) ja lisenssejä, joita videon teossa voi hyödyntää.

Työpaja sopii erityisesti yhteisöille ja ryhmille, jotka haluavat oppia hyödyntämään verkkovideota viestinnässään. Pajassa harjoiteltava prosessi sopii myös hyvin erilaisiin kansalaisjournalistisiin kokeiluihin ja videoaktivismiin.

Työpajojen järjestämisestä ja opetuksesta vastaa m-cult ry, joka on toinen Stadi.TV:n päätoimijoista.

Ilmoittaudu tai kysy lisää:

 

Kerro viestissäsi:

*Mikä olisi paras ajankohta työpajalle
(virka-aika klo 8-16, ilta klo 16 jälkeen vai viikonloppu)
Pajan kesto on 8 tuntia ja se voidaan tarvittaessa pitää kahdessa osassa.

*Montako henkilöä työpajaan osallistuu?
Max 10-12 hlö.

*Onko omaa kalustoa, minkälaista, kuinka paljon?
(kamerat ja niiden mallit, mikrofonit ja mahdollisuus kytkeä ne kameraan, leikkausohjelmat)
Jos ei ole omaa kalustoa niin se ei ole ongelma.

*Missä paja olisi paras järjestää osallistujien kannalta?
Stadi.TV tarjoaa vaihtoehtoina m-cultin toimistoa (Hämeentie 28) tai Lasipalatsin kohtaamispaikkaa (Mannerheimintie 22-24) tai Myllypuron mediakirjastoa (Kiviparintie 2).
Työpaja on mahdollista järjestää myös omissa tiloissanne.