Tietoa kanavasta

 

Korottaminen pääkaupungiksi oli Helsingin historian tärkein käännekohta. Se käynnisti kaupungin kasvun Suomen väestön, kulttuurin, talouden ja hallinnon keskukseksi. Juhlavuosi tekee tunnetuksi Helsingin vaiheita pääkaupunkiaikana ja suuntaa katseen myös tulevaisuuteen.

Helsinki pääkaupunkina 200 vuotta -juhlallisuuksia vietetään pitkin vuotta. Ohjelmassa on pieniä ja suuria tapahtumia kaikille kaupunkilaisille, niin lapsille kuin aikuisille, koko Suomelle sekä täällä vieraileville.

Ohjelmaan kuuluu näyttelyjä, kadun tarinoita, retkiä kaupungin historiaan, katutaidetta, kaupunkitapahtumia, kaupunginosien tilaisuuksia, luentosarjoja ja kehityshankkeita. Helsingistä tulee entistäkin kiehtovampi ja kotoisampi täällä asuville ja vieraileville. Toimiva, menestyvä ja hauska pääkaupunki edistää koko maan hyvinvointia.

Juhlavuoden järjestelyihin osallistuvat kaupungin hallintokunnat sekä yliopistot, korkeakoulut, valtio ja kirkko. Myös Kansainvälinen designsäätiö (World Design Capital Helsinki 2012) ja eri järjestöt ovat mukana rakentamassa juhlavuotta.

Juhlavuotta koordinoi Helsingin kaupungin tapahtumayksikkö, joka on osa talous- ja suunnittelukeskuksen elinkeinopalvelua.